Káně lesní

23. ledna 2008 v 21:08 | Jitush |  Encyklopedie
Latinské jméno:Buteo buteo
Délka:50-57cm
Hmotnost:0,52-1kg
Rozšíření:Evropa,Asie,severní a východní až jižní Afrika
Životní prostředí:Les mírného pásma včetně zalesněné krajiny,jehličnatý les včetně zalesněné krajiny,hory,vysočiny,suťové svahy,otevřené biomy-louky,slatiny,vřesoviště,savany,pole a křovinaté plochy
Káně je dravec střední velikosti,známá též pod jménem káně myšilov.Má velká a široká křídla a kratší ocas a celkově je stavěna pro vznášení na termických stoupavých proudech vzduchu.Její zbarvení je velmi variabilní.Káně lesní je velké,ale přesto loví poměrně malou kořist,především hraboše,myši a hmyz.Často je k vidění,jak sedí na zemi,zvláště v zimě.V období zásnub provádí vznášivé lety ve velké výšce,s dramatickými pády a rychlým stoupáním a samec předává samici hnízdní materiál ve vzduchu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kitush Kitush | Web | 26. ledna 2008 v 22:37 | Reagovat

jsme měli dvě vycpaný...jako vim že je to hrozný jak to někdo moh vycpat ale byli no.. :)

2 Paní učitelka Paní učitelka | 15. ledna 2009 v 14:28 | Reagovat

Je to velice zajímavé zvíře

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama