Vačice čenoramenná

1. února 2008 v 22:21 | Jitush |  Encyklopedie
Latinské jméno:Caluromysiops irrupta
Délka:21-26cm
Ocas:22-31cm
Hmotnost:200-250g
Rozšíření:západ Jižní Ameriky
Životní prostředí:tropický les a deštný les
Má huňatou vlnitou srst a široký černý pruh od ramen k předním nohám(proto se jí někdy říká vačice pruhovaná).Shání v noci na stromech rozmanitou potravu včetně ovoce a larev hmyzu.Její ocas je hustě osrstěný,šedý,ke konci bílý,se spodní stranou holou.Březost trvá 13-14 dní,rodí dvě mláďata.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kitush Kitush | Web | 1. února 2008 v 23:00 | Reagovat

juuu a zase tu máme vačiceeee !!! xD

2 Lucynka13 Lucynka13 | Web | 2. února 2008 v 16:58 | Reagovat

Máš u mě diplom za bleskovku tak si ho prosím vyzvedni

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama